YOU - 15/5/13
Εντυπωσιακό Μπούστο
Έχεις μικρό στήθος και αρκετά συχνά σκέφτεσαι να καταφύγεις στην αισθητική ιατρική; Σήμερα με την εξέλιξη νέων τεχνικών, όπως η subfascial, μπορείς να το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη για να αποκτήσεις ένα πλούσιο μπούστο και παράλληλα να ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Η αισθητική επέμβαση
Η subfascial είναι μια νέα τεχνική που αφορά στην αυξητική του μαστού. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 από την ταλαντούχα Dr Ruth Graf, καθηγήτρια πλαστικής χειρουργικής στη Βραζιλία, ενώ τον Φεβρουάριο του 2003 δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό αμερικανικό περιοδικό Plastic And Reconstructive Surgery. Πρόκειται για την εξέλιξη των τεχνικών και των μέσων στην πλαστική χειρουργική, η οποία οδήγησε στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνικής. Κατά τη διάρκεια της τοποθετείται ένθεμα κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός. Είναι μια ριζοσπαστική τεχνική που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα όλων των παλαιότερων χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματά τους. Έτσι ο μαστός μετά το χειρουργείο έχει ένα πάρα πολύ φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να φαίνεται καθόλου ότι έγινε επέμβαση. Η αυξητική του μαστού με τη νέα subfascial τεχνική είναι μια επέμβαση που πέρα από την αποκατάσταση του στήθους, που είναι ταυτόχρονα κάτι διαχρονικά ωραίο και επιθυμητό στο γυναικείο σώμα, βοηθά και στην ανάταση της γυναικείας ψυχολογίας αλλά και στην τόνωση της χαμένης πολλές φορές αυτοπεποίθησης.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η τεχνική που συνήθως ακολουθείται εξατομικεύεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε ασθενούς. Η τομή μέσω της οποίας θα τοποθετηθεί το ένθεμα μπορεί να γίνει είτε στην υπομάστιο αύλακα που βρίσκεται στην πτυχή κάτω από το μαστό, είτε στο κάτω όριο της θηλαίας άλω που είναι η σκουρόχρωμη περιοχή που περιβάλλει τη θηλή του μαστού. Το επίπεδο τοποθέτησης του ενθέματος μπορεί να είναι κάτω από τον μαζικό αδένα, κάτω από τον μυ ή κάτω από την περιτονία του με την τελευταία τεχνική να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος λόγω του φυσικού αποτελέσματος, της αρμονικής εικόνας του μαστού και του μικρότερου ποσοστού επιπλοκών. Σπανιότερα η τομή μπορεί να αφορά στην περιοχή της μασχάλης, ενώ η τεχνική ομφαλού αφορά ενθέματα παλιάς τεχνολογίας και τείνει να εγκαταλειφθεί. Σημειώστε ότι συνήθως χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας που δεν δημιουργούν προβλήματα στους ασθενείς, ενώ παράλληλα τους επιτρέπουν μελλοντικά το θηλασμό.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Η μέθοδος subfascial συνδυάζει όλα τα θετικά των καθιερωμένων έως σήμερα τεχνικών αύξησης στήθους. Επιτυγχάνεται:
  • Γρηγορότερος χρόνος ανάρρωσης
  • Ακόμα πιο άρτιο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα
  • Η ασθενής βιώνει λιγότερο πόνο
  • Το σχήμα του νέου μαστού που δημιουργείται είναι απόλυτα φυσικό, γιατί τα ενθέματα τοποθετούνται κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός – καλύπτει το ένθεμα και έτσι εξαφανίζει το αφύσικο σε αρκετές περιπτώσεις στρογγυλό σχήμα στο πάνω μέρος του μαστού.

3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η επέμβασης αυξητικής στήθους;

Για γυναίκες που έχουν πολύ μικρό έως ανύπαρκτο στήθος ή ακόμα και για εκείνες που μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό εμφανίζουν πεσμένο στήθος το οποίο με αυτή την τεχνική μπορεί να διορθωθεί.

Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου;
Η τεχνική αυτή δεν έχει εποχές. Έτσι εάν το αποφασίσεις αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με το γιατρό σου για να σε ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες. Σημείωσε κάτι πολύ σημαντικό: Πριν από την επέμβαση πρέπει να προηγηθούν οι κατάλληλες εξετάσεις για να προχωρήσεις.

Θέλω να το κάνω αλλά φοβάμαι.
Υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων;

Τα συγκεκριμένα ενθέματα σιλικόνης είναι life time, δηλαδή διαρκούν εφ` όρου ζωής και δεν χρειάζεται να κάνεις αλλαγή ή αντικατάστασή τους, ενώ δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα ατυχήματος, γιατί μιλάμε για ενθέματα τελευταίας τεχνολογίας. Παράλληλα, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη τεχνική θα μπορείς να θηλάσεις και στο μέλλον.

Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας
Διευθυντής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής
Νοσοκομείου Metropolitan