Αφαίρεση τατουάζ με Laser
Με τη χρήση Laser, ειδικά κατασκευασμένου για την αντιμετώπιση του χρώματος που εμπεριέχει ένα τατουάζ, είναι δυνατή η αντιμετώπιση σχεδόν όλων των χρωμάτων, χωρίς να προκληθεί ουλή στο δέρμα του ασθενούς.

Το Laser παράγει ακτίνα φωτός, η οποία απορροφάται μονάχα από τους κόκκους της χρωστικής, από την οποία αποτελείται ένα τατουάζ. Αυτό προκαλεί την διάσπαση της χρωστικής σε μικροσκοπικά κομμάτια, τα οποία αποβάλλονται από το σώμα, καθώς φαγοκυτταρώνονται από στοιχεία του αίματος, δηλαδή, το σώμα του ατόμου προκαλείται να αποβάλλει τη χρωστική ως ξένη προς τα συστατικά του δέρματος.

Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από την ποσότητα του χρώματος και το βάθος που έχει τοποθετηθεί μέσα στο δέρμα. Ερασιτεχνικά τατουάζ συνήθως χρειάζονται δυο με τέσσερις θεραπείες σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, η μια από την άλλη, ενώ τα επαγγελματικά τατουάζ μπορεί να χρειαστούν έξι με οκτώ θεραπείες και μερικές φορές περισσότερες.

Σε πολλές περιπτώσεις τα τατουάζ εξαφανίζονται πλήρως. Μπλε, μαύρα και κόκκινα τατουάζ ανταποκρίνονται καλύτερα, ενώ πράσινα και κίτρινα τατουάζ σβήνουν πιο αργά και μπορεί να χρειαστούν περισσότερες θεραπείες.

Ο ασθενής μπορεί να επανέλθει αμέσως μετά τη θεραπεία, στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η θεραπεία εφαρμόζεται από τους ειδικά εκπαιδευμένους ιατρούς.