Nέα θεραπεία φωτοσύσφιξης και
αντιγήρανσης σώματος
Luminotherapy Bodylift
 
Πρόκειται καινοτομική ιατρική θεραπεία για φωτοσύσφιξη και αντιγήρανση σώματος, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία LED Luminotherapy. Το LED είναι τα αρχικά για το Light Emitting Diodes δηλαδή δίοδοι εκπομπής φωτός που είναι το αποτέλεσμα πρωταρχικών ερευνών της NASA σχετικά με την δράση της εστιασμένης εκπομπής φωτός στο σώμα.

Η συγκεκριμένη θεραπεία διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα με δύο χρώματα φωτός (κόκκινο και κίτρινο) που διεγείρει την παραγωγή ενδογενούς κολλαγόνου, επιτυγχάνοντας επιφανειακή και βαθύτερη φωτοσύσφιξη σώματος. Παράλληλα, χρησιμοποιείται ένα ειδικό φωτοδιεγερτικό gel το οποίο συμβάλει στην ακόμα καλύτερη διείσδυση του φωτός, ενισχύοντας την δράση του. Διεισδύει τόσο βαθιά που δρα σαν φωτομεσοθεραπεία, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Προκαλείται αναδόμηση του υπάρχοντος κολλαγόνου και σταδιακή παραγωγή νέου οργανωμένου κολλαγόνου. Το σώμα σας γίνεται πιο σφριγηλό, ανακτά τις γραμμές του και δείχνει χρόνια νεότερο!
Πως λειτουργεί η φωτοθεραπεία;
Το δέρμα μας ¨τρέφεται¨ από το σωστό φώς (σύνθεση βιταμίνης D) .Το φώς έχει ένα σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της εικόνας του οργανισμού μας, παρόμοια με το φαινόμενο της φωτοσύνθεσης που επιτρέπει στα φυτά να αναπνέουν και να αναπτύσσονται. Όταν ένα κύτταρο δέχεται ένα κύμα φωτός ξυπνά και τονώνει τις δραστηριότητες του. Στις κατάλληλες συχνότητες το φώς διεγείρει τα κύτταρα της επιδερμίδας τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, καθώς και άλλων πρωτεϊνών που χρησιμεύουν ως δομικά στοιχεία του δέρματος.
Την δύναμη αυτή του φωτός εκμεταλλεύεται το LED (light Emitting Diode) Δίοδος Εκπομπής Φωτός ,που εκπέμπει φωτεινή ακτινοβολία.
Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται ονομάζεται LED - Light emitting diodes - δίοδοι εκπομπής φωτός και είναι το αποτέλεσμα πρωταρχικών ερευνών της NASA σχετικά με την δράση της εστιασμένης εκπομπής φωτός στο σώμα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ΝΑSA προέκυψε ότι:
Η τεχνολογία LED επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης πληγών, σε άτομα που έχουν βιώσει σε ασυνήθιστες ατμοσφαιρικές συνθήκες όπως οι αστροναύτες και τα πληρώματα υποβρυχίων.
Το δέρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει το φως για τη διατήρηση της υγείας του.

Εξηγήστε μας την δράση του φωτός
Με το φως διεγείρονται τα μιτοχόνδρια των ινοβλαστών. Τα μιτοχόνδρια είναι οργανίδια του κυττάρου, που λειτουργούν ως κέντρα παραγωγής ενέργειας, παράγοντας περισσότερο από το 90% της ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη ζωή, είναι δηλαδή το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του κυττάρου. Μετατρέπει την ενέργεια που προέρχεται από το περιβάλλον μέσω της τροφής σε ένα μόριο που λέγεται ΑΤΡ (Αδενικό-τρισφωσφορικό οξύ).Το μόριο αυτό αποτελεί τη μορφή ενέργειας που στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε κύτταρο όποτε και όπου το χρειάζεται, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού. Τα μιτοχόνδρια των ινοβλαστών έχουν μεγάλη ανταπόκριση στο φως ,αυξάνοντας την παραγωγή ενέργειάς τους. Δεύτερη πολύ σημαντική δράση είναι η αναστολή της δράσης της κολλαγογενάσης. Η κολλαγογενάση είναι το ένζυμο που ευθύνεται για τη καταστροφή του κολλαγόνου. Αποτελέσματα: Αυξημένος αριθμός ινοβλαστών, πάχυνση και ανακατανομή των ινών του κολλαγόνου και Αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης.

Στην συγκεκριμένη θεραπεία η ταυτόχρονη χρήση των 2 διαφορετικών χρωμάτων κόκκινο-κίτρινο, αυξάνει την συνεργετική τους δράση. Τα χρώματα διεισδύουν σε διαφορετικά βάθη στο δέρμα . Το ερυθρό φως , αυξάνει την ικανότητα των ώριμων και φωτο - γερασμένων ινοβλαστών, να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο αυξάνοντας τις μεταβολικές τους δυνατότητες. Έχει αποδειχτεί ότι σε αυτό το μήκος κύματος 650nm, η σύνθεση του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες αυξάνεται 4 φορές, χωρίς να επηρεαστούν τα πρωτεολυτικά ένζυμα που εντοπίζονται στο χόριο. Η επίδραση του ερυθρού φωτός, ενισχύει επίσης, τη σύνθεση του αυξητικού παράγοντα των ινοβλαστών μέσω φωτοενεργοποιημένων μακροφάγων. Παράλληλα η φωτοθεραπεία με ερυθρά LED επιδρά στο ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργώντας στα λεμφοκύτταρα. Η ενεργοποίηση αυτή ελέγχει τη φλεγμονώδη διαδικασία.Επιπλέον, μειώνει τη δραστηριότητας της κολλαγογενάσης. Η κεφαλή LED με κίτρινο χρώμα, βελτιώνει τη διαδικασία επούλωσης και αναδόμησης κολλαγόνων και ελάστινων ινών.

Συνοπτικά για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η συγκεκριμένη θεραπεία τι αποτελέσματα μας εξασφαλίζει;
Η Bodylift Therapy ενδείκνυται σε δέρματα άτονα , χαλαρά με απώλεια σφρίγους και ελαστικότητας, λόγω διακυμάνσεων του σωματικού βάρους ή της ηλικίας. Η συγκεκριμένη συσκευή κατατάσσεται στα non ablative, δηλαδή σε εκείνα που δρουν βαθύτερα στο δέρμα χωρίς να προκαλούν εξάχνωση στις βαθύτερες στοιβάδες, αναδόμηση του υπάρχοντος κολλαγόνου και σταδιακή παραγωγή νέου οργανωμένου κολλαγόνου. Το σώμα σας γίνεται πιο σφριγηλό, ανακτά τις γραμμές του και δείχνει χρόνια νεότερο.