Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, η χαλάρωση του δέρματος στα βλέφαρα το κουρασμένο και λυπημένο βλέμμα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν κάποιον/α στον πλαστικό χειρουργό. Αυτά μπορεί να είναι είτε αποτέλεσμα του χρόνου ή λόγω κληρονομικότητας όταν εμφανίζονται σε νεαρές ηλικίες. Η λύση βρίσκεται στα έμπειρα χέρια ενός πλαστικού χειρουργού. Οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια - στο πόδι της χήνας - αντιμετωπίζονται με άλλες τεχνικές όπως BOTOX και laser.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα
Στο κάτω βλέφαρο πιθανόν να μην χρειαστεί ξανά επέμβαση. Στο επάνω βλέφαρο διαρκεί τουλάχιστον 8-10 χρόνια διότι το πέρασμα του χρόνου δημιουργεί χαλάρωση άρα και πτώση στα βλέφαρα.

Επέμβαση
Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο. Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απώλεια της περίσσειας δέρματος καθώς και λίπους. Οι τομές γίνονται για τα μεν επάνω βλέφαρα στην πτυχή του βλεφάρου και στα κάτω βλέφαρα ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Τα σημεία των τομών εξαφανίζονται μια εβδομάδα με ένα μήνα μετά την επέμβαση ενώ 8 ημέρες από την επέμβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιμάτωσης.
Τα ράμματα αφαιρούνται 5-7 ημέρες μετά το χειρουργείο.Σε νεότερους ασθενείς που δεν έχουν χαλάρωση του δέρματος των κάτω βλεφάρων μπορεί να γίνει η λεγόμενη Laser βλεφαροπλαστική όπου αφαιρείται το λίπος των κάτω βλεφάρων από εσωτερική τομή στον επιπεφυκότα.

Ακολουθεί εφαρμογή Laser - Derma K στο δέρμα των κάτω βλεφάρων για να επιτύχουμε συσφιξή αυτού.