Μια από τις επεμβάσεις που ζητούνται όλο και πιο συχνά είναι η επέμβαση της πλαστικής κοιλίας. Η απαίτηση για νεότητα και σφρίγος και τα εξαιρετικά χειρουργικά αποτελέσματα μετά από μια κοιλιοπλαστική είναι κάποιες από τις αιτίες που οδηγούν κάποιον/α στον Πλαστικό Χειρουργό. Κύρια αιτία βέβαια είναι η χαλάρωση του δέρματος της κοιλίας που προέρχεται συνήθως από απότομη απώλεια σωματικού βάρους ή μετά από εγκυμοσύνη. Η κοιλιοπλαστική έχει σκοπό την διόρθωση του κοιλιακού τοιχώματος ώστε να προκύψει μια επίπεδη νεανική κοιλιά.

Τι μπορεί να εμφανίζουν τα άτομα υποψήφια για επέμβαση;

  • Χαλαρό, περίσσιο δέρμα χωρίς λίπος
  • Κρεμασμένο, παχύσαρκο κοιλιακό τοίχωμα σαν ποδιά
  • Χαλαρό, μυικό τοίχωμα
  • Διάσταση της μέσης γραμμής
  • Ραγάδες του δέρματος κάτω και γύρω από τον ομφαλό
  • Τομές από προηγούμενες επεμβάσεις
κοιλιοπλαστική,χαλάρωση δέρματος της κοιλίας,πλαστική κοιλιάς,ραγάδες του δέρματος,επίπεδη νεανική κοιλιά
Επέμβαση
Η τομή γίνεται οριζόντια πάνω από το εφηβαίο, όπως στην καισαρική και έτσι δεν φαίνεται από μαγιό ή το εσώρουχο. Γίνεται στη συνέχεια αποκόλληση του δέρματος και υποδόριου λίπους από τους μύες του κοιλιακού τοιχώματος μέχρι το στέρνο και πλάγια στο ύψος των πλευρών. Το δέρμα που περισσεύει κάτω από τον ομφαλό αφαιρείται και μαζί οι ραγάδες, ουλές ενώ το επάνω τμήμα τραβιέται προς τα κάτω και ράβεται με το δέρμα στη γραμμή του εφηβαίου.
Υπάρχουν δυο ειδών κοιλιοπλαστικής η κανονική και η mini κοιλιοπλαστική.
Η διαφορά τους είναι ότι στη δεύτερη διατηρείται ο ομφαλός και αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος στο υπογάστριο. Ενώ στη κανονική ο ομφαλός κόβεται και διατηρείται στο μίσχο του και επανατοποθετείται στην καινούργια του θέση. Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο για μία ημέρα.