Ανόρθωση μηρών - περίσσεια δέρματος και χαλάρωσης στους μηρούς
Πολλοί άνθρωποι μετά από αυξομειώσεις βάρους αναπτύσσουν περίσσεια δέρματος και χαλάρωσης στους μηρούς. Παρά την έντονη γυμναστική και τις προσπάθειες με διαιτητική αγωγή η χαλάρωση σε αυτή τη ζώνη ίσως να επιταθεί αντί να υποχωρήσει.

Οριστική λύση δίνει η ανόρθωση μηρών, μια επέμβαση η οποία με δύο σχετικά περιορισμένου μήκους τομές ανάμεσα στην έσω επιφάνεια των μηρών αναλαμβάνει να ανορθώσει τους μηρούς και να εξαλείψει το πρόβλημα.
Στην Αναγέννηση η επέμβαση της ανόρθωσης των μηρών γίνεται με μία μοναδική τεχνική που έχει αναπτύξει ο Κος Μπουκουβάλας, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στη Ρόδο το 2009. Αυτή στηρίζεται σε περιορισμένες τομές σε σχήμα «δισκοπότηρου» που κρύβονται ιδανικά μέσα στο γυναικείο εφήβαιο επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μέγιστη ανόρθωση της περιοχής.

Επέμβαση
Ο χειρουργικός χρόνος που απαιτείται ανέρχεται στις δύο ώρες περίπου. Γίνεται υπό μέθη και τοπική αναισθησία και η ασθενής εξέρχεται το ίδιο βράδυ από το νοσοκομείο φορώντας έναν ελαστικό κορσέ τον οποίο και χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μηνός. Αρχικά αποφεύγονται ιδιαίτερα ακραίες κινήσεις των κάτω άκρων αλλά είναι ασφαλές να πει κανείς ότι ο/η ασθενής κάνοντας χρήση του κορσέ μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του/της δραστηριότητες.

Πολλοί ασθενείς παρατηρούν ότι η επέμβαση είναι ιδιαίτερα αδιόρατη μιας και όλα τα σημάδια καλύπτονται πλήρως από το εσώρουχο ή μαγιώ ενώ μετά το πέρασμα μερικών μηνών ουσιαστικά εξαφανίζονται.

Η ανόρθωση μηρών είναι ίσως η μοναδική λύση στη χαλάρωση που αφορά τη ζώνη των προσαγωγών και δίνει τέλος στη δυσφορία που συνοδεύει τις δραστηριότητες αυτών των ασθενών τις σχετιζόμενες με σπορ, άθληση και ελαφρά ένδυση.