Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική αναζητά συνεχώς νέες μεθόδους βελτίωσης των αισθητικών αποτελεσμάτων. Παλαιότερα η ανόρθωση γλουτών γινόταν μόνον δυνατή μέσα από πολύ μεγάλες ουλές και γιγαντιαίες χειρουργικές παρεμβάσεις που ενώ ανόρθωναν όντος την περιοχή των γλουτών δυστυχώς άφηναν ιδιαίτερα αντιαισθητικά σημάδια τομών.

Επέμβαση
Η νεότερη μέθοδος της ανόρθωσης γλουτών με τη χρήση πλέγματος σιλικόνης αποτελεί μια ιδιαίτερα κομψή αισθητικά προσέγγιση στο πρόβλημα της χαλάρωσης στη περιοχή αυτή. Κατά αυτήν μέσω μίας πολύ μικρής τομής στο άνω όριο της μεσογλουτιαίας σχισμής εισάγεται η βάση ενός πλέγματος σιλικόνης τα σκέλη του οποίου απλώνονται σαν βεντάλια και κατέρχονται επί του συνόλου της περιοχής των γλουτών.
Η αγκίστρωση αυτού του πλέγματος και η καθήλωση της βάσης του επί τα ανωτέρω οδηγεί σε θεαματική ανόρθωση των γλουτών. Η δε διαδικασία της επουλώσεως μετά το χειρουργείο μονιμοποιεί το αποτέλεσμα και το επιτείνει στους μήνες που ακολουθούν. Το χειρουργείο διαρκεί περί τη 1 ώρα και γίνεται υπό γενική αναισθησία. Μετεγχειρητικώς η ασθενής παραμένει ένα βράδυ στο νοσοκομείο.
Η ανόρθωση γλουτών που επιτυγχάνεται με αυτή την επέμβαση διαφοροποιείται κατά πολύ από τις πρωτύτερα αναπτυχθείσες μεθόδους διότι είναι πολύ πιο ανώδυνη, καταλείπει ελάχιστες ουλές οι οποίες μετά από μερικούς μήνες εξαφανίζονται και επιτυγχάνει μοναδικό αποτέλεσμα ανόρθωσης των γλουτών κάτι που ήταν αδύνατο με τις παλαιότερες μεθόδους.